Skydrive er Microsoft´s bud på hvordan cloud storage skal se ud. Skydrive fungere på nogle punkter ligesom alle de andre med at du installere et program på din PC/MAC og så laver den en mappe der bliver synkroniseret mellem alle dine pcer via Internettet. Det der adskiller Skydrive fra de andre er i høj grad prisen da den er meget billig og derudover er den meget integreret i Windows 8.
Sidst men ikke mindst er der en lille bonus hvis du køre Windows. Du kan nemlig få fjern adgang til alle dine filer på den computer der køre Skydrive. Det kan desværre godt være lidt langhåret at sætte op men den ultra korte version er at du skal installerer Skydrive på din pc og så skal du inde i Windows kontrolpanelet logge på med din Microsoft konto.
Udover at skakke om Skydrive laver vi også dybere sammenligning af Skydrive, Google Drive og Dropbox i forhold til priser, plads og funktioner
Her kan du se vores hjemmelavede pris sammenligning.
Denne her gang ser vi på hvad en KVM Switch er for en størrelse. KVM er en forkortelse for Keyboard, Video, Mouse Switch og den gør det muligt at sætte to eller flere PCer eller MAC til samme fysiske mus skærm og tastatur. På den måde slipper du for hele tiden at skulle flytte kabler hver gang du skal arbejde på en anden pc.
Måden det fungere på er at du køber en boks hvor du sætter alle pcerne til og så har den en fysisk knap du kan bruge til at skifte mellem pcerne. Jeg har hos mig sat det op så min Windows og MAC er sat til min store skærm sådan så jeg både kan spille og arbejde på min store skærm. Vi vil i episoden komme lidt ind på nogle forskellige typer KVM switch og give din nogle tips om hvad du skal kigge efter.
Nedenfor ser du et billede af den KVM switch jeg bruger. Navnet på den er desværre ikke specielt logisk men den er lavet af IOgear og modelen hedder GCS932UB
Denne gang tager vi et kik på programmet Parallels som der kort sagt gør at du kan køre virtuelle maskiner på din MAC. Når du har installeret Parallels kan du lave lige så mange maskiner du vil og du kan på den måde køre både Windows og Linux på din MAC. Udover det har Parallels også en rækker ekstra funktioner som gør du kan integrere Windows og MAC OS til et og samme system uden hele tiden at skulle skifte i mellem dem.
Det bliver også muligt at køre Windows spil på din MAC fordi Parallels er i stand til at emulere grafik.
Parallels er godt for både nybegynder og eksperter fordi den har en hel masse indstillinger og du kan vælge om du vil køre simpelt eller avanceret.
Softwaren koster i skrivende stund 80$ eller godt 500 kr.
Denne uge tager vi et kik på Astrid, Astrid er din 1 stop task manager.
Den kan styre kalender, minde dig om ting der er deri, den minder dig om hvis nogen har ringet på din mobil. Derudover har den en masse funktioner og indstillinger som du ikke finder en standard mobil kalender. Du kan f.eks. bede den om at være stille i et bestemt tidsrum eller sortere din aftaler i kategorier og prioriter. Den har også en masse funktioner hvis du samarbejder med andre hvor i kan dele en opgave liste og give hinanden opgaver. Du kan også vælge at få en email med daglige/ugentlige påmindelse så du med det samme kan se hvad du skal i løbet af dagen. Dette er blot nogle få af de indstillinger som du finder i Astrid og der er mange mange flere hvor det kommer fra.
Atrid findes til Android, iOS og som website
Kindle Paperwhite er en 6″ eboglæser og det der gør denne Kindle speciel er dens indbyggede LED lys der oplyser skærmen hvilket gør det let at læse om natten på sin Kindle fordi du så ikke har brug for en eksten lyskilde.
Man kunne tro at den ville være svær at læse på fordi skærmen ikke er så stor men det er ikke noget problem fordi du kan meget nemt gøre teksten størrere eller mindre alt efter hvad du ønsker. For at kunne gøres lille og let har Kindle paperwhite hverken jackstik eller højtaler og derfor er det ikke muligt at lytte til lydbøger på den.
Så er vi langt om længe kommet tilbage i iTunes efter vi på mystisk vis var forsvundet. Så nu er det ingen muligt at søge efter os. Vi har også oppdatert knappen ude til højre med et nyt link der hopper direkte til vores side i iTunes.
Vær hilset kære lyttere, denne gang på Teknicast vil vi snakke om den Amerikanske streamings tjeneste Netflix som endelig efter lang tid har indfundet sig i Danmark.
Vi snakker om vores egen erfaring med tjenesten baseret på den prøve tid vi begge har hos dem, samt hvad vi syntes og forventer af servicen, om den er det værd for jer eller om i bør holder jer derfra.
Vi har også snakket med Netflix firmaet for at få klargjort visse ting med hensyn til tjenesten i Danmark.
Vi håber i vil syntes om episoden god fornøjelse.
I denne uge kigger vi os selv i spejlet og ser på hvordan vi gør når vi laver vores podcast. Vi snakker om de programmer vi bruger og hvordan vi bruger dem.
Vi ser også tilbage i tiden på hvordan vi startede og hvor vi er i dag.
Lydfiler kan sagten gemmes i 64 kbit når det er tale. så fylder de ikke så meget. Det er en fordel at lave navne standard og tagge sine mp3 filer.
3. Hosting:
Der skal selvfølgelig være et sted hvor ens filer ligger tilgængeligt så andre kan hente dem. Man kan og så bruge audioboo.fm til simpel podcasting og hosting
Valgfri:
Et ftp program til upload af lydfiler. (Filezilla Link eller Core ftp Link)
Google docs er også smart hvis man er flere der sammen brainstormer.
I denne uge kigger vi på Google drive som er Google´s bud på opbevaring af data i skyen. Det fungere på samme måde som Dropbox med at du for en mappe på din PC og alt hvad du lægger i den mappe bliver uploadet til en server og efterfølgende sører programmet for at synkronisere den mappe mellem alle dine pcer og Google´s server. Det betyder at du har dine filer på din pc eller mac og samtidig har en backup i skyen. Der hvor Google drive virkelig adskiller sig fra konkurenterne er priserne som er meget billiger hos Google.