Vælg en side

Værhilset ærede lyttere.
Denne gang skal vi snakke om et program der hedder Wuala.
Wuala minder på mange måder om Dropbox, programmet Wuala er dog først noget vi, jeres hosts, har kendt til relativt for nyligt og i hvert fald ikke den gang vi lavede Dropbox episoden. Hvis den da overhovedet fandtes den gang.
Nå men hvad er Wuala så helt konkret?
Wuala er en harddisk eller “usb stik” i skyen, det ligger online og synkronisere.
Som standard får man 1 gigabyte men hvis du følger linket nedenunder får du 2 gigabyte, altså det samme som Dropbox tilbyder fra start.
Men hvis du allerede har Dropbox hvad skulle dig så få til at bruge Wuala som vi gør?
Wuala har større sikkerhed, hos Dropbox, uden jeg skal være efter dem for meget, har Dropbox teamet rettigheden og kraften til at gå ind i din Dropbox hvis de ønsker det. Det gør Wuala ikke, ikke at de er bedre set fra et etisk standpunkt, selvom de måske er det, men systemet er designet til de ikke kan. Godkendelsen af dit kodeord sker på din PC, dvs. Wuala gemmer ikke dit kodeord og kan således ikke få fat i dine filer. Hvor man hos Dropbox får krypteret sine data med en hovednøgle, får hver bruger deres individuelle krypterings nøgle,dette sker “under the hood” det er ikke noget brugerne skal bekymrer sig om, begge programmer er lige simple at anvende, hvis jeg må have lov at anvende et praktisk eksempel.

Hos Dropbox har du en opgang med lås på hoved/gangdøren og ingen nøgler i alle lejlighederne alle står helt og aldeles åbne. Så hvis tyven får den ene nøgle har han adgang. Hos Wuala er der forskellige lås på hoveddøren og alle dørene til hver enkelt lejlighed, så tyven skal have fat i hver enkelt nøgle hvis han vil ind. Dropbox og Wuala virker angiveligt til lige mange platforme skønt jeg har haft problemer med Wuala klienten på Android. En anden sammenligning af DB og Wuala er priser og plads muligheder. Som allerede nævnt får du 2 GB når du anvender linket i bunden af posten, så er du på samme start som en standard Dropbox. Derudover kan du købe dig til mere plads der er Wuala en kende billigere end Dropbox er men systemet er det samme. Fordelen ud over at prisen er mindre hos Wuala er at hos Wuala kan du sige til programmet. Du må gerne få 50 GB af min harddisk, og så får du en mængde online plads til gengæld, afhængig af om programmet er sat korrekt op (porte i routeren) og om du er online nok timer om dagen. 17% eller 4 timer om dagen. Det er desværre ikke 1 til 1, men jeg har da fået byttet mig til godt 30 GB langt hurtigere end jeg ville kunne skaffe den plads i Dropbox, skønt det stadig tager tid før den får arbejdet sig derop.
Vi kan så nævne at når du klikker linket i bunden får vi 500 mb hvor du får 1 gb i bonus, så at referer andre til Wuala giver også bonus plads.
God fornøjelse med Wuala.

Venlig Hilsen

Teknicast Teamet

Wuala Invitation